Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Wie zijn wij

Boekhandel de Kandelaar gaat uit van “Stichting tot verspreiding van christelijke lectuur in Ridderkerk en omstreken” en is opgericht in 1984. Het bestuur bestaat uit vrijwilligers uit de verschillende kerken van Ridderkerk. Ook alle medewerkers van de Kandelaar zijn vrijwilligers. Hierdoor zijn onze kosten laag en kunnen we met een groot gedeelte van onze winst tal van goede doelen steunen.

winkel

Zoals een kandelaar zijn omgeving verlicht, willen we als de Kandelaar ook licht verspreiden in Ridderkerk en daarbuiten. We willen dit doen in afhankelijkheid van God, zoals in de Bijbel in Psalm 36 vers 10 staat: “In Uw licht zien wij het licht”.
Het doel van de stichting is dan ook het verbreiden en verdiepen van de kennis van het Evangelie van Jezus Christus.

We willen dit o.a. bereiken door:
- Het verkopen en aanbieden van christelijke lectuur, muziek, wenskaarten en geschenkartikelen.
- Door middel van de winst die we maken het financieel steunen van projecten in binnen- en
  buitenland ten behoeve van Bijbelverspreiding en Evangelieverkondiging.


Interieur

Na aftrek van de kosten kunnen we elk jaar een flink bedrag aan giften overmaken naar diverse stichtingen en zendingswerkers. Op deze website kunt u kennisnemen van de doelen die we steunen.
Uiteraard zijn we voor de realisering van onze doelstellingen van u afhankelijk. U kunt ons steunen door uw aankopen te doen in onze winkel aan de Sint Jorisstraat 10 in hartje Ridderkerk. Heeft u geen gelegenheid om onze winkel te bezoeken, dan vindt u in onze webshop een groot assortiment aan boeken, cd's, dvd's en geschenkartikelen.


Medewerkers
Onze medewerkers, die geheel vrijwillig hun schouders onder dit werk zetten, zijn christenen uit de diverse kerken van Ridderkerk.
Bent u inwoner van Ridderkerk en heeft u belangstelling voor dit mooie werk, dan nodigen we u van harte uit om uw interesse aan ons kenbaar te maken.
Uw naam wordt op een wachtlijst gezet en zodra er een vacature ontstaat worden de belangstellenden op deze wachtlijst concreet benaderd.
U kunt zich aanmelden bij de medewerkers in onze winkel of door een e-mail te sturen naar
vacatures@de-kandelaar.nl


Tweedehands boeken Interieur
In april 2016 zijn we met een tweedehands afdeling gestart.
De opbrengst hiervan gaat niet naar onze reguliere doelen, maar naar speciale projecten die te maken hebben met evangelieverkondiging en bijbelverspreiding. Op onze afdeling tweedehands boeken hangt een lijst met doelen die we inmiddels met een mooi bedrag hebben kunnen steunen.
Zonder alle bijdragen van iedereen die boeken kwam brengen en kopen was het niet gelukt. Hartelijk dank hiervoor! We kopen geen boeken in, maar geschikte tweedehands boeken kunnen worden afgegeven in de winkel.
De bovenverdieping heeft dezelfde openingstijden als de winkel beneden.

Benieuwd naar onze winkel?
We hebben een filmpje over onze winkel gemaakt.
Klik hier om het te bekijken.

Contactgegevens
Christelijke Boekhandel "De Kandelaar"
Sint Jorisstraat 10
2981 GA Ridderkerk

KVK-nummer: 24158554
IBAN: NL07 RABO 0355 4456 62